FAQ - Veelgestelde vragen

Alle vragen over Houben Paardenvoer, Quality Gold van het Farasohof en stal Farasohof voor jou beantwoord!

Alle vragen over Houben Paardenvoer

Wat zijn de leverkosten/verzendkosten?

- Levering is gratis in de ruime regio rond Limburg vanaf een bestelling van 250€.

- Afhalen op Broekstraat 12, 3540 Herk-de-Stad (België) is natuurlijk ook gratis

- Graag een kleine bestelling laten leveren? Of wil je weten of we ook gratis op jouw locatie buiten Limburg komen leveren? Neem dan even contact op.

 

Wat als mijn gewenste product niet op de website staat van Houben Paardenvoer?

- Houben Paardenvoer is verdeler van Subli, Voermeesters en Masters paardenvoer. Van deze merken kunnen wij dus alles bestellen. 

 

Waar kan ik mijn bestelde paardeneten ophalen?

- Ophalen kan in Herk-de-Stad, Broekstraat 12 (België). 

 

Wanneer kan ik mijn bestelling ophalen?

- Afhalen kan na de kantooruren (na 16u30) en in het weekend. Onze vaste klanten weten dat ze vrijwel altijd bij ons terecht kunnen, maar geef ons dan zeker even een belletje op voorhand.

 

Mijn paard is mager, welk paardeneten heb ik nodig?

- Over het algemeen werkt de Subli Seniores Priores zeer goed voor magere paarden. Zowel voor jonge als oude dieren. Advies geven zonder het volledige verhaal te kennen is natuurlijk moeilijk. Neem gerust contact op.

 

Hoeveel moet ik voederen?

- Dit is afhankelijk van het type paard, de hoeveelheid arbeid die hij moet verrichten enzovoort.

- Vooral over de Seniores Priores krijgen we deze vraag. Over het algemeen hanteren we zelf deze regel: paarden die de Seniores als extraatje krijgen, krijgen 1-2 scheppen per dag gevoederd. Dit komt neer op ongeveer 1 schep droog voeder. Paarden met gebitsproblemen die Seniores als hoofdmaaltijd eten, krijgen als dosering ongeveer 4-6 scheppen per dag gevoederd. Dit zijn dus 2-3 scheppen droog voer. Maar nogmaals vraag hierover zeker eventjes advies!

 

Hoe moet ik de Seniores Priores klaarmaken?

- Seniores Priores moet steeds geweekt gevoerd worden, omdat bietenpulp één van de bestandsdelen is

- Hoe lang moet het geweekt worden? Minstens 4 uur.

- Welke verhouding water - voer moet ik hanteren? Wij doen ongeveer 1/3 voer - 2/3 water tot 1/2 voer - 1/2 water. In het geval van 1/3 Seniores Priores en 2/3 water zal je meer een lopende slobber krijgen. Wanneer je 1/2 voer en 1/2 water doet, krijg je meer een vastere pap.

Alle vragen over Quality Gold van het Farasohof

Ik wil graag een veulentje van mijn merrie, hoe gaat dat in zijn werk?

- Wanneer je de merrie kent, zal je waarschijnlijk zelf merken wanneer ze hengstig wordt. Op dat moment laat je de dierenarts komen voor een scan of ga je met je merrie naar een inseminatiecentrum zoals KI het Bokt. De dierenarts zal je dan kunnen vertellen wanneer je merrie geïnsemineerd / gedekt moet worden. Op dat moment bel je naar het Farasohof om je sperma te bestellen. Wanneer je voor 10 's morgen belt, kan je diezelfde dag nog het sperma ontvangen (binnen België)

 

Wanneer bestel ik best het sperma van Quality Gold van het Farasohof?

- Bestellen doe je best voor 10u 's morgens, dan ben je zeker dat je diezelfde dag je merrie nog kan insemineren.

 

Wat is het dekgeld van de hengst Quality Gold?

- Het dekgeld is 250€ + 450€. Dit betekent dat je bij de eerste inseminatie 250€ betaalt voor de aankoop van het sperma. Pas wanneer je merrie nog steeds drachtig is in oktober betaal je de drachtigheidstoeslag van 450€.

 

Wat als mijn merrie niet drachtig raakt? 

- Voor het standaard dekgeld van 250€ kan je drie keer dekken met Quality Gold. Wanneer je merrie hierna nog niet drachtig is, betaal je enkel de kosten voor afname en de kwaliteitscontrole van het sperma. Pas wanneer je merrie drachtig is, betaal je de drachtigheidstoeslag van 450€.

 

Wat als mijn merrie verwerpt / mijn veulen doodgeboren wordt?

- Uit ervaring weten we dat er niets zo erg is als het verliezen van een veulen of zelfs de merrie. Wanneer je opnieuw wil dekken met Quality Gold van het Farasohof betaal je enkel de aankoop van het sperma opnieuw (250€). De drachtigheidstoeslag van 450€ moet je niet meer opnieuw betalen. Wanneer je merrie komt te overlijden, kan je dekking ook overdragen op een andere merrie zonder extra kosten.

 

Waar kan ik het sperma van Quality Gold afhalen?

- Het sperma van Quality Gold van het Farasohof wordt altijd afgenomen bij KI Het bokt in Peer. Sperma kan gratis daar afgehaald worden. 

- Ook in het Farasohof (Herk-de-Stad) kan je het sperma komen afhalen.

 

Kan ik mijn merrie naar jullie brengen om te insemineren?

- Het Farasohof werkt samen met KI Het Bokt voor sperma-afname en inseminatie. Je kan je merrie dus naar Het Bokt in Peer brengen om te laten dekken. Verblijf van de merrie is daar ook mogelijk.

 

Kan ik mijn merrie ook laten dekken met onverdund sperma?

- Sommige merries kunnen slecht reageren op sperma dat is aangelengd met verdunner en bewaringsmiddelen. Wij bieden de mogelijkheid om je merrie meteen te laten dekken met vers en onbewerkt sperma. De merrie dient dan wel naar Ki Het Bokt in Peer gebracht worden, aangezien dit sperma niet bewaard of vervoerd kan worden

 

Wordt het sperma van Quality Gold geleverd?

- Het semen van Quality Gold kan geleverd worden bij jou op stal of bij jouw dierenarts. De prijs hiervan is afhankelijk van de locatie. Verzendkosten starten al vanaf 20€. 

 

Ik wil meerdere merries laten dekken met Quality Gold van het Farasohof, krijg ik dan korting?

- Wanneer je meerdere merries wil laten dekken met Quality Gold is er inderdaad een korting mogelijk. Neem hiervoor even contact op.

Alle vragen over het Farasohof

Welke paarden hebben jullie te koop?

- Er zijn steeds enkele jonge paarden en veulens te koop op stal Farasohof. Ze staan vaak niet allemaal op de website vermeld. Ben je dus op zoek naar een nieuw paard of veulen? Neem dan even contact op. 

 

Kan ik een veulen reserveren?

- Dat is zeker mogelijk. Elk jaar verwachten we verschillende veulens. Neem gerust contact op voor meer info.

 

Kan ik springlessen volgen bij mij op stal?

- Raf Houben komt ook op verplaatsing om springlessen te geven.

 

Hebben jullie een piste om springlessen te komen volgen?

Stal Farasohof heeft de beschikking over een eigen buitenpiste en voldoende springmateriaal om springlessen te geven.